Masser Brock

 • Title: Masser Brock
 • Author: Bert Wagendorp
 • ISBN: 9789025449612
 • Page: 379
 • Format: Paperback
 • Masser Brock Je bent een soort goochelaar Masser zo eentje die na wat magische bewegingen iets uit de hoge hoed tovert waarvan iedereen zegt h de waarheid Schitterend gedaan benieuwd wat er nog meer in de hoge
  Je bent een soort goochelaar Masser, zo eentje die na wat magische bewegingen iets uit de hoge hoed tovert waarvan iedereen zegt h , de waarheid Schitterend gedaan, benieuwd wat er nog meer in de hoge hoed zit, een konijn of misschien n g een waarheid Masser Brock is columnist voor De Nieuwe Tijd, de grootste kwaliteitskrant van het land Ooit was hij overtuigd van het Je bent een soort goochelaar Masser, zo eentje die na wat magische bewegingen iets uit de hoge hoed tovert waarvan iedereen zegt h , de waarheid Schitterend gedaan, benieuwd wat er nog meer in de hoge hoed zit, een konijn of misschien n g een waarheid Masser Brock is columnist voor De Nieuwe Tijd, de grootste kwaliteitskrant van het land Ooit was hij overtuigd van het belang van de journalistiek en een idealist maar twijfel sluipt binnen als in een ver buitenland vier Nederlandse soldaten onder merkwaardige omstandigheden sneuvelen Zijn zuster is de spindoctor van de premier en terwijl Masser de ene waarheid probeert te ontrafelen, cre ert zij een heel andere Ondertussen blijkt zijn krant geinfiltreerd door de geheime dienst en ruikt het in het vissersdorp niet naar vis maar naar cocaine.In de nieuwe roman van Bert Wagendorp vormen feiten, meningen en belangen een onontwarbare kluwen die iedereen op zijn eigen manier wil bezweren Het is nog maar de vraag of de journalistiek wel de beste manier is om dat te doen Want wat is nieuws nog, anders dan een bordeel voor meningen

  • [PDF] í Unlimited ↠ Masser Brock : by Bert Wagendorp ↠
   379 Bert Wagendorp
  • thumbnail Title: [PDF] í Unlimited ↠ Masser Brock : by Bert Wagendorp ↠
   Posted by:Bert Wagendorp
   Published :2019-08-18T07:15:58+00:00

  About Bert Wagendorp


  1. Bert Wagendorp 1956 is a writer, essayist and columnist He writes for the Dutch newspaper De Volkskrant In 1995 his novel The Prologue was published And in 2005 there was De Dubbele Schaar, short stories His book Ventoux 2013 became a classic and was translated in several languages.Bert Wagendorp 1956 is schrijver, essayist en columnist Hij schrijft al sinds jaar en dag voor de Volkskrant Van hem verscheen in 1995 de novelle De Proloog, in 2005 de verhalenbundel De dubbele schaar, in 2014 Het jongensparadijs, een bundel verhalen, beschouwingen en essays, en in 2016 Een zaterdagmiddag Zijn roman Ventoux 2013 groeide uit tot een moderne klassieker en werd in verschillende talen vertaald.


  423 Comments


  1. Halve waarheden, nieuws als handel, de feiten die er niet meer toe doen maar de meningen over de feiten wel, en manipulatie dmv het nieuws. Het zijn allemaal zaken waar de journalist in het verhaal achter komt en waardoor hij gedesillusioneerd raakt over de nieuwsgaring. Tsja, manipulatie is al zo oud als de mens zou ik zeggen. De Romeinen konden er ook wat van en in jaren 30 van de vorige eeuw wist Goebbels heel goed de media te misbruiken. Niets nieuws onder de zon dus. Alhoewel het boek een g [...]

   Reply

  2. Dit boek begint goed maar wordt allengs platter en ongeloofwaardiger. Op het moment dat de premier van Nederland een weekendje op bezoek komt bij de hoofdpersoon (een columnist) en daar een boek met de titel Ventoux zit te lezen, heb ik het dichtgeklapt.

   Reply

  3. Van Uitgeverij Atlas Contact mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.Ik heb heel erg genoten van het boek. Het boek laat je inderdaad anders naar de media kijken en je beseft dat je misschien vroeger ook wel voor de gek werd gehouden, dat toen ook niet altijd alles waar was wat er in de media kwam. Je gaat je afvragen hoe de columnisten en journalisten dat toen vonden. Dat nieuws feitelijk niet altijd waar wass, ook al denk je geen roddelkrant te lezen.Je krij [...]

   Reply

  4. De rode draad in het verhaal is overduidelijk de waarheid. Hoe om te gaan met feiten en meningen?Mooi beschreven op blz 101 : "Niemand wil de hele waarheid, de suggestie van de waarheid volstaat". Of wat Masser Brock, columnist bij de Nieuwe Tijd zelf hanteert, zijn eigen theorie van de Gelaagde Waarheden.Wat leuk is aan Masser Brock is dat het een vlot geschreven, actueel verhaal is. Tegenwoordig is de vraag of iets waar is vaak onderwerp van gesprek in de media. Er wordt immers vaak gezegd dat [...]

   Reply

  5. Mijn waarheid, jouw waarheid, hun waarheid volgens mij bestaat ze niet en zijn er alleen verschillende meningen die je aan elkaar moet afotetsen. Dat is wat ik overhoud van dit boek. Vlot geschreven, toont het de binnenkant van de krantenwereld. Het hoofdpersonage maakt uiteindelijk een keuze die niet voor iedereen voor de hand ligt: hij stapt er uit. Dat kan je je natuurlijk best permitteren als je van huis uit voldoende gefortuneerd bent.

   Reply

  6. Een Nederlands boek welke ik ook nog erg leuk vond om te lezen ik vond het prettig om door t boek gedwongen te worden om over vraagstukken als waarheid, rol van de media, journalistiek en dergelijke na te denken!

   Reply

  7. Ja, nee, ik weet niet. Misschien is het de vloek van Nederlandstalige literatuur - dat ie net als Nederlandstalige muziek altijd wat geforceerd, wat gekunsteld overkomt. Of misschien kon ik niet anders dan mijn vooroordeel bevestigd zien - dat ik een roman lees van een journalist, over een journalist. En dus niet een roman van een schrijver.Het is allemaal verdraaid knap bij elkaar verzonnen, al is dat misschien een wat gemeen compliment voor een sympathieke schrijver met een goed uitgangspunt. [...]

   Reply

  8. Masser (zoeker) Brock is als journalist op zoek naar de waarheid, maar hij komt er steeds vaker achter dat de waarheid niet altijd is wat je wilt vermelden; soms is het zelfs beter níet alles uit te spellen. Masser wordt op de redactie zeer gewaardeerd en door twee spraakmakende zaken staat hij zowel aan de rand van de ondergang van de krant als aan de wieg van een nieuw begin. Na wat halve waarheden en verbogen meningen verliest Masser zijn interesse in het nieuws. Ondertussen werkt zijn zus v [...]

   Reply

  9. while this book is written in a pleasant style, it is all over the place. ostensibly about how even the press is manipulated, it winds up being about burnout and the way social media has weakened the sense of what's true. but you don't know either of these themes until you've read half the book. there are good points made, but the combination of unclear focus and the somewhat superfluous background info on the protagonist's family really take away from its impact. also Trump was elected one mont [...]

   Reply

  10. Na Ventoux, is dit weer een goed en lekker leesbaar boek van Wagendorp. Het zet je aan het denken over de media en het nieuws wat we te horen krijgen. Wat is er van waar en hoe gekleurd is dat nieuws. Overigens is het een waarheid als een koe dat je er niet altijd gelukkiger van wordt als je de echte waarheid weet, maar dat is een stukje levenswijsheid dat deze man al had voor ik dit boek las.

   Reply

  11. Een heerlijk boek voor fijnproevers. Fijnproevers die met ons unieke Nederlandje begaan zijn en diverse smaken ervan lusten en mengen. Corpsballen- en ondernemers-dialect, nuchter Urker idioom tegen de achtergrond van een gekwelde communist. Pardon: Columnist! Erg tijdgebonden, dat wel. Je moet een beeld van Tuk voorradig hebben in je hoofd. Bij voorbeeld. Dus snel lezen en genieten voordat het verouderd is!

   Reply

  12. De opvolger van het fijne 'Ventoux' valt niet tegen. Het brengt pijnlijke, maar juiste inzichten aan in hoe onze pers anno 2017 werkt. Het is ook een vlotte, levendige jongensroman, met lichte toets door Wagendorp getekend.Enkel jammer dat het titelpersonage zo lauw en vaag is is dat hij enkel in het portret van zijn kinderjaren tot leven komt en dus de persoonlijkheid mist om de roman te dragen.

   Reply

  13. Herkenbare filisofieen over iedereen die maar een mening heeft. Boeiende intriges waarvan je natuurlijk moet denken dat het fictie is, maar stiekum zou het waar kunnen zijn. Heerlijk boek voor de kerstvakantie.Beschrijft een tijd waarin het nog een prestatie was om nieuwsjunkie te zijn. Naar nu waarin nieuws en meningen en fake nieuws helemaal niet meer uit elkaar te houden zijn. En afkoppelen eigenlijk de prestatie is.

   Reply

  14. De app doet niet aan halve sterren, anders had ie 3,5 gekregen. Leest heerlijk weg, prettige stijl, boeiende wereld. Maar rond blz 280 liep het verhaal ten einde, terwijl er nog 100 pagina's te gaan waren. Kreeg wat mij betreft teveel karakter van erg lange epiloog. Dat de premier Wagendorps boek Ventoux las, was een geinige plug.

   Reply

  15. Ik zeg: filmmakers, serieschrijvers, dit is jullie kans op de Nederlandse Borgen. Als de rechten nog niet verkocht zijn, schat ik in dat het niet lang gaat duren. Interessant kijkje in de krantenkeuken. Journalist Masset Brock laat ons nadenken over feiten (of het gebrek eraan), de waarheid (de halve óf de hele?) nepnieuws (actueel!) en meningen. Mooie les: een mening moet een gevolg hebben.

   Reply

  16. In het begin lijkt dit boek een spannend detective verhaal te worden, maar niets is minder waar. De waarheid komt niet ineens, wonder boven wonder naar voren. In plaats daarvan duiken er nieuwe dilemmas op. In Masser Brock's filosofie heeft de waarheid verschillende lagen.Dit is een boek om lang over na te denken.

   Reply

  17. Na een aarzelend begin vond ik het toch wel een mooi boek. Doorlezen loont dus.

   Reply

  18. Goed mee vermaakt aan de rand van het zwembad. Beetje te lang wat mij betreft, de laatste 80 pagina's hadden eigenlijk niet gehoeven.

   Reply

  19. Een treffende beschrijving van de wereld waarin we leven en waarin nieuws de dienst lijkt uit te maken. Is dit wat we willen?

   Reply

  20. Het boek komt wat traag op gang (twee sterren) maar uiteindelijk toch een prachtige viersterrenfinale die veel goed maakt. Misschien zitten er net iets te veel ideeën in dit boek. Maar ik heb veel sympathie voor Masser Brock, en hij deelt herkenbare twijfels over de staat van de journalistiek dezer dagen.

   Reply

  21. vlot geschreven, herkenbare situaties. het wordt nergens belerend. ik heb het met plezier gelezen.

   Reply

  22. Masser Brock is de columnist van De Nieuwe Tijd, de beste krant van het land. Zijn pen is gevreesd, zijn mening relevant. Maar gaandeweg gaat bij Brock de twijfel toeslaan. Als jonge idealistische journalist was hij altijd op zoek naar de waarheid. In Urk kwam hij er achter dat de waarheid lastig was. Want zelfs al had je een bron, dan kan het nog gebeuren dat de bron ontkent. Of dat de bron gevaar loopt wanneer je de almachtige waarheid publiceert. Maar wat is die waarheid? Gaandeweg komt hij t [...]

   Reply

  23. Dapper geprobeerd, maar wat mij betreft niet geslaagd. Prachtig hoofdstuk over hoofdpersoons jeugd op een boot, dat wel.

   Reply

  24. Mening. Mijn mening. Na Ventoux heb je natuurlijk hoge verwachtingen van een nieuwe roman van dezelfde schrijver. De verwachtingen worden grotendeels waargemaakt. Het is niet zo'n knappe puzzel als Ventoux was, maar desalniettemin knap staaltje wiskunde. Wat dit boek tot een 'must read' maakt is dat het nu - in het daglicht van president Trump en zijn hetze tegen de linkse pers - zeer actueel is. Voorspellend is een te groot woord omdat er niks voorspellende wordt beschreven. Maar onheilspellend [...]

   Reply

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *