Loppuunkäsitelty

 • Title: Loppuunkäsitelty
 • Author: Anna-Leena Härkönen
 • ISBN: 9789511216162
 • Page: 283
 • Format: Paperback
 • Loppuunk sitelty Paljas suorasukainen raportti ajasta l heisen kuoleman j lkeen En n e sinua en koskaan mutta sit min en viel tied Sin olet viel siin ja hengit t minun ihana pikkusiskoni Olet v syneen n k inen ja k
  Paljas, suorasukainen raportti ajasta l heisen kuoleman j lkeen En n e sinua en koskaan, mutta sit min en viel tied Sin olet viel siin ja hengit t, minun ihana pikkusiskoni Olet v syneen n k inen ja kalpea mutta kaunis kuten aina, k velet vierell ni, hyvin l hell , melkein kiinni minussa Kaksi poliisia soittaa Anna Leena H rk sen ovikelloa Oletteko Kirsti H Paljas, suorasukainen raportti ajasta l heisen kuoleman j lkeen En n e sinua en koskaan, mutta sit min en viel tied Sin olet viel siin ja hengit t, minun ihana pikkusiskoni Olet v syneen n k inen ja kalpea mutta kaunis kuten aina, k velet vierell ni, hyvin l hell , melkein kiinni minussa Kaksi poliisia soittaa Anna Leena H rk sen ovikelloa Oletteko Kirsti H rk sen sisar Meill on ik vi uutisia Kirjailijan sisar on tehnyt itsemurhan Uutinen ei tule t yten yll tyksen Lopullisuudessaan se kuitenkin tyrm , lamauttaa Ja syyllist.Kysymykset eiv t j t rauhaan, niihin ei ole vastauksia Toisaalta on pakko toimia, ajatella hautajaisia, tyhjent Kirstin asunto, huolehtia kaikesta Pit jatkaa omaa el m ns , pysy j rjiss n, muistaa l heisi n Ja pit yritt k sitell tapahtunutta Suostua siihen ett kaikkea ei ymm rr , ei kerralla, ei ehk koskaan.

  • [PDF] ↠ Free Read ✓ Loppuunkäsitelty : by Anna-Leena Härkönen ✓
   283 Anna-Leena Härkönen
  • thumbnail Title: [PDF] ↠ Free Read ✓ Loppuunkäsitelty : by Anna-Leena Härkönen ✓
   Posted by:Anna-Leena Härkönen
   Published :2019-02-27T19:14:00+00:00

  About Anna-Leena Härkönen


  1. ENG Anna Leena H rk nen works as a writer and an actor, having acted as a scriptwriter too Her works have been adapted into movies and plays, and H r ntappoase has been made into a television series of six episodes, too FI Anna Leena H rk nen on syntynyt 10.4.1965 Limingassa, kirjoittanut ylioppilaaksi vuonna 1985, opiskellut Teatterikorkeakoulussa ja Tampereen yliopiston n yttelij nty n laitoksella ja valmistunut n yttelij ksi 1989 Anna Leena H rk nen asuu Helsingiss ja toimii vapaana kirjailijana ja n yttelij n.Anna Leena H rk nen on teini ik isest alkaen kuulunut kulttuuriel m mme huippuihin niin kirjailijana, k sikirjoittajana kuin n yttelij n kin H nen esikoisteoksensa H r ntappoase palkittiin J H Erkon rahaston palkinnolla vuoden 1984 parhaana esikoisteoksena Lis ksi h n on saanut muun muassa Kiitos kirjasta mitalin 1985, Oulun l nin taidepalkinnon 1985 sek Suuren suomalaisen kirjakerhon tunnustuspalkinnon vuosina 1991, 1994 ja 1998.H rk sen teoksista on tehty useita elokuva ja n ytelm sovituksia H r ntappoase on esitetty kuusiosaisena televisiosarjana, ja siit on tehty useita n ytt m sovituksia eri puolilla Suomea K sikirjoittaja Tove Idstr m ja ohjaaja Claes Olsson tekiv t Akvaariorakkautta teoksen pohjalta kiitetyn kokoillan elokuvan.Anna Leena H rk sen monipuoliseen n yttelij nuraan mahtuu rooleja niin teatterin ytt m ill , tv draamoissa kuin elokuvissakin H n on my s k sikirjoittanut n ytelmi , tv sarjoja ja elokuvia muassa suositun ja palkitun Vuoroin vieraissa televisiosarjan yhdess Pekka Milonoffin kanssa ja elokuvan Onnen varjot.


  632 Comments


  1. Loppuunkäsitelty on omaelämäkerrallinen teos Anna-Leena Härkösen vuodesta siskon itsemurhan jälkeen. Olen aina pitänyt Härkösen tyylistä kirjoittaa, ja tätäkin kirjaa lukiessa ymmärsin täysin, mitä hän tahtoi sanoa. Härkönen osaa kuvata tunneskaalaansa epäuskosta itsesyytöksiin, vihaan ja katkeruuteen, sekä kaikkia niitä lukemattomia tunteita, joita läheisen päätös oman elämänsä lopettamisesta tuo pintaan.En yleensä harrasta surullisia tositarinoita, mutta juuri enn [...]

   Reply

  2. Melkein 4,5 tähteä, mikä yllättää itsenikin. Mutta juuri tältä se tuntuu kun menettää jonkun odottamatta, kun tapahtuu asioita, jotka läheisesti koskettavat, mutta joihin et voi vaikuttaa. Härkönen käy vimmaisesti, välillä toistaen läpi suruaan sisarensa itsemurhasta niin kauniisti, että teki välillä mieli lukea ääneen.

   Reply

  3. Parasta Härköstä. Koskaan!

   Reply

  4. Sykähdyttävää, sanoisin. Vain Härkönen pystyy tähän, ajattelin, mutta toisaalta. Kielellisesti ei mitenkään kauhean erikoista, mutta arvostan sitä kuinka hän todella tekstiä kirjoittaessaan on elänyt niitä hetkiä, joka minuutti ja sivu on totta, siskonsa itsemurhan käsittelyä. Ja miten upeaa onkaan kun hän kirjoittaa ikäänkuin tälle siskolleen."Näetkö sinä minut nyt? Seuraatko elämääni? Yritän vetää sinut taas lähelleni, niin lähelle kuin pystyn, jotta voisin pä [...]

   Reply

  5. 17.5.2008Härkönen, Anna-Leena: Loppuunkäsitelty (2005)8½ - Siskon itsemurhasta kertova kirja. Herätti ajatuksia ja joitain tunteitaki. Ilman omaa vastaavaa kokemusta ei kuitenkaan mitään järisyttävää. Todentuntusia tuntemuksia ja pohdintoja kuitenkin. Voisin sanoo, et ihan ansiokas teos. Härkösen fani en erityisesti oo vaik useempi teos rouvalta on luettu eikä kovin moni edes paskaks todettu.

   Reply

  6. Brave and moving, but a bit repetitive in the second half. One may gain insights into suicide and its painful repercussions for those left behind, but ultimately I think this book is probably more successful as therapy for its author than as a novel. It's not great literature, but I'd still recommend it to anyone interested in the topic.

   Reply

  7. Anna-Leena Härkösen tärkeä puheenvuoro siskosta, joka päätti oman elämänsä. Verestävä lukukokemus, joka on kirjoitettu aika pian tapahtuman jälkeen. Kirjoittamisella on varmasti ollut valtava terapeuttinen merkitys, ja niin uskon lukemisellakin olevan samanlaisiin tilanteisiin joutuville. Se on tärkeintä, vaikka kirjana Loppuunkäsitelty on hieman keskeneräinen.

   Reply

  8. Kirja kesti toisenkin lukukerran. Rohkea, puhutteleva teos.

   Reply

  9. Vähän vaikea "arvostella" kirjaa, joka käsittelee toisen ihmisen tunteita kun tämän oma sisko on tappanut itsensä. Mutta kirjana tämä nyt ei vain vakuuttanut täysin. Vaikka sympatiat Härköselle!

   Reply

  10. Sata kertaa parempi kuin The Fault In Our Stars. Pistää ajattelemaan eräitä asioita. Wow.

   Reply

  11. Dramaattinen ja surullinen kirja siskon kuolemasta.

   Reply

  12. Koskettava,rohkea, raskas! Jättää sanattomaksi.

   Reply

  13. Ei tähtiä. Koska en osaa antaa niitä. Härkönen herätti halun kirjoittaa, se on aina plussaa luetussa.

   Reply

  14. Kirja käsitteli laajasti surunkäsittelyn tunneskaalaa ja antoi uusia näkökulmia itsemurhaan ja itsemurhapäätökseen. Teksti helppolukuista mutta ajoittain myös rankkaa raskaan aiheen myötä.

   Reply

  15. Raportinomainen, mutta paikoitellen myös koskettava. Mua jotenkin aina kiehtoo tälläiset "saisiko tästä aiheesta edes kirjoittaa"-kirjat.

   Reply

  16. Mitä tunteita itsemurha herättää läheisissä? Miten epäusko muuttuu vihan kautta ikäväksi ja miten oma suhtautuminen elämään ja kuolemaan muuttuu.

   Reply

  17. Anna-Leena Härkönen kirjoittaa suoraan ja kaunistelematta niistä ajatuksista ja tunteista, joita sisaren itsemurha hänessä herätti. Tärkeä teos.

   Reply

  18. Hyvin omakohtainen kertomus, suorastaan tajunnanvirtaa. Tykkäsin, vaikka aihe onkin aika synkkä.

   Reply

  19. koskettava. vähän auttaa samaan tilanteeseen joutuneita.

   Reply

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *